Blog

De Dubbelzinnigheid van EBITDA: Voor- en Nadelen

Bent u een liefhebber van financiële termen? De kans is groot dat u bekend bent met EBITDA. EBITDA staat voor Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization (Winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie), en het is een veelgebruikte term in de wereld van Finance & Accounting. Maar is EBITDA werkelijk een goede maatstaf? Laten we de voor- en nadelen eens nader bekijken.

Slim en simpel boekhouden met OFS Financial Services

In de snel veranderende wereld van vandaag is voorspelbaarheid een schaars goed. Voor u als ondernemer en zelfstandige is het cruciaal om te allen tijde 'in control' te blijven en het overzicht te behouden te midden van alle uitdagingen. Bij OFS Financial Services zijn we ervan overtuigd dat slim en simpel boekhouden mogelijk is. Met Yuki hebben we een sterk geautomatiseerd online boekhoudplatform; vol slimme innovatieve features waarmee het MKB, zzp'ers en Zorgprofessionals real-time inzicht krijgen in hun financiële administratie.

Dividend uitkeren in 2023 of toch in 2024? Ontdek wat het voordeligst is!

Met het naderende einde van 2023 wordt het tijd om strategische beslissingen te nemen, vooral als het gaat om dividenduitkeringen als Directeur-Grootaandeelhouder (DGA). OFS Financial Services staat klaar om u inzicht te geven in de veranderende landschappen van de inkomstenbelasting in box 2 en hoe deze uw beslissingen kunnen beïnvloeden. De grote vraag is: Dividend uitkeren in 2023 of toch wachten tot 2024? Laten we dit samen verkennen!

De volgende stap: Verkoop uw praktijk!

Het verkopen van een tandartspraktijk is een grote beslissing die zorgvuldige overweging en planning vereist. Er zijn verschillende factoren waar rekening mee moet worden gehouden, zoals de waarde van de praktijk, de markt, de overdracht van patiënten en de juridische aspecten van de verkoop. In deze blog gaan we dieper in op deze factoren en geven we enkele tips voor het verkopen van uw tandartspraktijk.

Finance als groeimotor van het bedrijf

De financiële afdeling is de kern van het bedrijf. Noem het gerust het center of analytics: de afdeling heeft toegang tot essentiële interne en externe data, die het liefst worden verzameld in een betrouwbaar platform. Als financieel expert ben jij dus de go-to-persoon voor inzichten en waardevol datagedreven advies bij besluitvorming. Tijd om je administratieve taken in te ruilen voor datagedreven finance. Wij helpen je op weg!